Hållbart och effektivt underhåll - en överlevnadsfråga

Även om 2020 kan kännas långt borta just nu, så pågår förberedelserna för Underhållsmässan för fullt. Mötesplatsen, som växer stadigt från år till år, presenterar många intressanta nyheter.

Den branschöverskridande Underhållsmässan är norra Europas största och snabbast växande mässa för driftsäkerhets- och underhållsfrågor. Här samlas beslutsfattare och tekniker från industrin och fastighetsbranschen för kompetensutveckling, för att utbyta erfarenheter och för att göra affärer.

Underhåll 2018 samlade 10 procent fler utställare än 2016 och 31 procent fler än 2014. Även besökarantalet ökar.

– Den kraftiga tillväxten visar att underhållsfrågorna hamnar allt högre upp på agendan hos våra industriföretag. Från att ha betraktats som en kostnad inser allt fler beslutsfattare att dessa i stället utgör affärskritiska investeringar. Vi tror på en fortsatt ökning även 2020, säger Anna Jarnö, affärsansvarig på Underhållsmässan.

– Underhållsbranschen är inte särskilt konjunkturkänslig – oavsett hur det går för Sverige kommer ett hållbart och effektivt underhåll att vara en överlevnadsfråga.

Underhåll 2020 kommer att ha följande fem huvudspår i sitt utbildningsprogram: Digitalisering och IoT, Industriell säkerhet, Produktivitet och lönsamhet, Hållbart underhåll samt Additiv Tillverkning (3D). Att branschen blir allt mer högteknologisk är något som avspeglas bland både utställare och i seminarieprogrammet.

– På den kommande mässan lanserar vi även Skyddsombudsdagen. Seminariet hade smygpremiär på förra mässan men då under ett annat namn. Precis som senast medverkar både fackföreningar och branschens viktigaste aktörer.

Fakta:
Underhållsmässan arrangeras av Svenska Mässan den 10-13 mars 2020.
I samband med Underhållsmässan arrangeras även Maintenance Summit den 10 – 11 mars samt Skyddsombudsdagen den 11 – 12 mars 2020.