Pressreleaser från utställare

Novozymes säkerställer produktion med ny IoT-baserad tillståndsövervakningslösning från PCH Engineering

2020-03-05 15:50:00

Färre kraschar och stabilare produktion är resultatet av Novozymes nya vibrations-övervakningslösning, utvecklad i samarbete med danska PCH Engineering A / S.

Läs mer

Viktigt med rätt fuktnivå under tillverkning

2020-03-04 11:07:08

Det är mycket tal om den relativa luftfuktighetens betydelse inomhus. Faktum är att fukten spelar stor roll i många sammanhang, bland annat inom tillverkning av varor och livsmedel. Genom att logga lufttemperatur och relativ luftfuktighet under en längre tid kan man få en bild av hur fuktnivån ser ut över tid.

Läs mer

PCH Engineering lanserar ny IoT-lösning till tillståndsövervakning på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars

2020-03-02 09:48:00

PCH Engineering A / S (www.pch-engineering.dk) ställer ut på Europas största maskinunderhållsmässa, Underhåll 2020. Här lanserar PCH sin nya Internet of Things-lösning (IoT), som skapades baserat på Industry 4.0. Den nya tillståndsövervakningslösningen är den första i sitt slag som kombinerar realtidsvibrationsdata med molnbaserad datalagring.

Läs mer

Gigasense CSM - Crane Safety Monitor

2020-02-28 14:20:42

Gigasense CSM Crane Safety Monitor is an advanced safety system for lifting equipment in heavy duty industry and container harbours.

Läs mer

QTF TECH TALK #12 Korrosionsskador i värme- och kylsystem

2020-02-28 07:00:00

I QTF Tech Talk #12 får vi följa Björn när han delar med sig av sina erfarenheter av skadade systemkomponenter. Vi får se vad smutsig och syrehaltig systemvätska kan åstadkomma med systemkomponenter som pumpar, ventiler och rör. Lätt att inse att vätskan bör filtreras och avgasas så fort systemet är färdigbyggt.

Läs mer

Nyheten SpillGuard® från DENIOS larmar vid kemikalieläckage

2020-02-24 07:45:00

Upptäck läckor snabbare och agera i tid. Produkten SpillGuard® är DENIOS nya säkerhetsåtgärd för förvaring av farliga kemikalier. DENIOS har lyssnat på användarna och skapat en produkt som genomsyras av universell användarvänlighet, okomplicerad driftsättning, pålitlig funktionalitet samt en lång livslängd.

Läs mer

Batteridrivna loggers med lång batteritid

2020-02-18 10:04:24

Batteridrivna dataloggers med display och lång batteritid. Loggers från leverantören Comet Systems är en nyhet i vårt sortiment. Utmärkande är CO2-loggern som kan mäta i upp till ett år innan uppladdning av batteriet.

Läs mer

Ny katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehantering

2020-02-17 07:45:00

Den nya katalogen har landat och i fokus står miljösmarta, hållbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en höjd säkerhet för både människor och miljö. Tips, guider och expertråd varvas med nya produkter som tillsammans skapar DENIOS nya utbud till industrin.

Läs mer

QTF TECH TALK #11 – Verklighetsbaserat underhåll är mest ekonomiskt

2020-02-14 07:00:00

​När det gäller underhåll av tekniska system och vätskan i systemet finns det tre olika sätt att sköta sitt underhåll. Vi ser användning av alla tre metoderna ute på marknaden, men det är ett – QTF-metoden – som framstår som det mest kloka och mest ekonomiska.

Läs mer

Växtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrin

2020-02-10 07:40:00

Hållbart, grönt och miljö. Framtiden är här och företag behöver skapa konkreta lösningar. Att skapa en säker och trivsam miljö där den kringliggande miljön inte tar skada är en utmaning för oss alla. DENIOS AB:s bidrag är gröna växtväggar.

Läs mer

QTF TECH TALK # 10 Mäta syre i vätska – hur går det till?

2020-01-24 07:00:00

Så här går det till att mäta syre i vätska. Med instrumentet mäter vi optiskt hur mycket löst syre det finns i vätskan – Luminescent Dissolved Oxygen. Vi rekommenderar starkt att man ska mäta syrenivån i systemvätska och att man håller den under 0,5 mg syre/liter systemvätska. Det gör man med avgasning med QTF-metoden.

Läs mer

Kammarkollegiet förlänger ramavtal med DENIOS

2020-01-21 07:50:00

Kammarkollegiet väljer att förlänga sitt nuvarande ramavtal med DENIOS AB i två år. Avtalet gäller säkerhetsskåp för brandfarliga vätskor, säkerhetsskåp för gasflaskor samt tillbehör med koppling till delområdet inom offentlig sektor. – Det är helt klart en kvalitetsstämpel att kammarkollegiet väljer DENIOS som leverantör till sina egna statliga myndigheter, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Läs mer

QTF TECH TALK #9 – Injustering och avgasning går hand i hand 🤝

2020-01-10 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK.

Läs mer

QTF AVGASAR RIKSBYGGENFÖRENING I KARLSHAMN – hela investeringen betald på mindre än två år.

2019-12-19 15:55:00

​Brf Karlshamnshus nr 9 hade haft problem med läckage från sönderrostade radiatorledningar och kontaktade QTF som avgasade och renade värmesystemet för att få bukt med korrosionsproblemen och samtidigt göra systemvätskan energieffektiv. Syrenivån på 2,88 mg/liter systemvätska avgasades snabbt ner till 0,33 mg/liter och magnetit filtrerades bort.

Läs mer

QTF TECH TALK #8 – Expansionskärl, säkerhetsventil och toppavluftare står för flest haverier 😳

2019-12-13 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp. Det här är QTF TECH TALK #8.

Läs mer

QTF TECH TALK #7 – Mäta energianvändning över tiden. ☀️🌧❄️🌡

2019-12-06 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. #7 – Mäta energianvändning över tiden.

Läs mer

QTF TECH TALK #6 – Föreskriv systemvätskans kvalitet ☝️🤓

2019-11-29 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. Detta är QTF TECH TALK nummer 6.

Läs mer

QTF TECH TALK #5 – Gardenalösning på taket för att kyla kylmediekylare? 🤭👎

2019-11-22 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. Detta är QTF TECH TALK nummer 5.

Läs mer

QTF TECH TALK #4 – Syre bryter ner moderna glykoler på 7 dagar 😳

2019-11-15 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. Detta är QTF TECH TALK nummer 4.

Läs mer

QTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetit

2019-11-08 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. Här kommer nr 3, Syre – korrosion –magnetit.

Läs mer

QTF TECH TALK #2; Syrets väg in i värme-/kylsystem

2019-10-31 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK. Här kommer nr 2.

Läs mer

QTF lanserar videoserie för att förklara vanliga tekniska frågor inom VVS-branschen 🤓

2019-10-25 07:00:00

När vi träffar kunder inom VVS-branschen; fastighetsägare, VVS-konsulter, entreprenörer, installatörer, drifttekniker m.fl., får vi ofta frågor som egentligen har enkla svar, men av olika anledningar inte är så kända. Vi tänkte försöka ändra på det genom att bjuda på förklaringar till vanliga frågor i en videoserie med korta klipp: QTF TECH TALK.

Läs mer

Tredje spårgående liften för Sveriges Järnvägsnät

2019-10-24 10:16:13

Brubakken har nu levererat den tredje unika specialbyggda liften anpassad för Sveriges Järnvägsnätet. Stockholmsföretaget TSS beställde redan 2017 två spårgående liftar. Investeringen var lyckad och nu kommer alltså en ytterliga en spårgående lift att finnas tillgänglig för hyra på marknaden.

Läs mer

Klimatfrågan: Varför använder du inte energin som du har bättre? Konkret förslag angående klimatet. ☝️🤓

2019-10-18 07:00:00

Använd energin som ni redan förbrukar för uppvärmning/kylning av fastigheter bättre! Energin produceras på något ställe, transporteras i till värmeväxlare och sedan vidare via systemvätskan i fastigheten till radiatorer, golvvärme, takbafflar etc. för att värma upp skolor, sjukhus, bostäder, affärslokaler, industrier m.m.

Läs mer

AMA-koder kan vara avgörande för bevisbördan

2019-10-07 09:27:44

I AMA VVS & Kyla 19 (Allmän Material- och Arbetsbeskrivning) som släpptes av Svensk Byggtjänst i våras finns bl.a. den nya koden YJG.5 som underlättar för konsulter och beställare att ställa krav på leverantörer vid tekniska beskrivningen och föreskrifter till bygg- och anläggningsprojekt.

Läs mer

Nya förvaringsskåp för litiumjonbatterier – från DENIOS

2019-09-25 07:50:00

Nu lanserar DENIOS förvaringsskåp för litiumjon- och litiumbatteriförvaring. Skåpen SmartStore och SafeStore är brandklassade både för utvändig och invändig brand. Skåpen erbjuder optimala förhållanden för förvaring och laddning.

Läs mer

Ny miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav

2019-09-09 07:50:00

Den nya miljöcontainern WFP från DENIOS är först med att godkännas enligt den nya uppdaterade brandskyddscertifieringen REI 90, som är standard i Europa. Det betyder att den kan användas utan begränsningar, inomhus såväl som utomhus, för lagring av brandfarlig vara men även för förvaring av litiumjonbatterier och organiska peroxider i hela Europa.

Läs mer

< 0,5 mg syre/liter systemvätska

2019-08-28 14:12:38

Systemvätska ska innehålla mindre än 0,5 mg syre per liter för att vara energieffektiv och att inte korrosion ska uppstå. De flesta slutna värmesystem som inte är avgasade och renade har 2–4 mg syre/liter systemvätska. Det ger en riktigt bra grogrund för korrosion som ger funktionsstörningar och i förlängningen läckage.

Läs mer

Uddeholm lanserar globala webinars – sparar på miljön och resurser

2019-07-19 08:57:00

Från och med år 2019 lanserar Uddeholm sina nya produkter via globala webbseminarium. Genom det här tillvägagångssättet når företaget ut med samma information till sina kunder över hela världen samtidigt. Uddeholm ser webbseminarierna som ett modernt och miljövänligt sätt att marknadsföra sina nya stålsorter.

Läs mer

QTF ställer ut på Skånes Energiting 2019

2019-06-12 07:00:00

Ett par hundra yrkesverksamma inom energiområdet samlades på Skånes Energiting – Skånes största årliga konferens för energifrågor – för att lyssna på föreläsare, besöka utställare och träffas och diskutera kring temat effekt och energi den 4 juni på Malmömässans konferenscenter.

Läs mer

Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden

2019-06-11 13:57:32

Nomo Kullager, en teknisk lösningsleverantör inom lager, transmissioner och tätningar lanserar i ett samarbete med NTN-SNR ”KIZEI”, den självklara lösningen för kunder som i dagsläget använder öppna sfäriska rullager under tuffa förhållanden. Plåttätningen på lagret håller smutsen borta vilket ökar livslängden markant och ger betydligt färre servicestopp.

Läs mer

AMA-kod YJG.5 förebygger garantibråk

2019-05-10 15:10:48

Om inte systemvätska avgasas från syre kan man vara ganska säker på att få korrosionsskador, magnetitbildning, funktionsstörningar och till slut läckage i sitt värme-/kylsystem – ofta inom garantitiden, eller strax efter. Föreskrivning av systemvätskans kvalitet, med dokumentation av kraven och åtgärder för att nå dem löser problemen. Nya AMA-koden kan vara avgörande för framtida garantihantering.

Läs mer

Aptean förvärvar OPTIWARE och utvecklar sin ledande position som leverantör av IT-lösningar för tillverkningsindustrin

2019-05-07 08:00:00

Aptean, en global leverantör av affärskritiska programvarulösningar, har förvärvat OPTIWARE, en ledande leverantör av system för Overall Equipment Effectiveness (OEE) och Enterprise Asset Management (EAM). Förvärvet av OPTIWARE utökar Apteans kapacitet på den europeiska marknaden, ett viktigt tillväxtområde för företaget.

Läs mer

Ny AMA-kod underlättar för VVS-konsulter att ställa krav på systemvätska

2019-04-25 13:51:00

I AMA VVS & Kyla 19 (Allmän Material- och Arbetsbeskrivning) som nyligen släpptes av Svensk Byggtjänst finns den nya koden YJG.5 som underlättar för konsulter och beställare att ställa krav på leverantörer vid tekniska beskrivningen och föreskrifter till bygg- och anläggningsprojekt.

Läs mer

OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskiner

2019-04-09 13:00:00

OPTIWARE och SICK presenterar en lösning för snabb och enkel uppkoppling av all utrustning i etablerade produktionsanläggningar, vilket gör sensordata från produktionsutrustningen tillgänglig för OEE- (Total Equipment Effectiveness) och Underhållsystem i molnet. Lösningen är baserad på SICKs TDC (Telematic Data Collector) gateway och OPTIWARE´s produktionsuppföljningssystem AXXOS OEE.

Läs mer

100% eldriven billift från Versalift

2019-03-25 13:33:47

VERSALIFT flyttar de tekniska gränserna med den nya 100% eldrivna billiften VTL 120

Läs mer

Enspecta AB flyttar huvudkontoret till The Edge i Hyllie

2019-03-11 09:20:07

Midroc har gjort klart med ytterligare en hyresgäst till The Edge i Hyllie. Om knappt ett år, i mars 2020, flyttar besiktningsföretaget Enspecta AB sitt huvudkontor till fastigheten.

Läs mer

Industrihydraulik AB levererar Parkers kompletta rörlösningar

2019-02-27 11:14:00

Industrihydraulik Sweden AB, med verksamhet i Arboga, Västerås och Östhammar, blir Parker Hannifins första ” Complete Piping Solution-center” (CPS) i Sverige. Som CPS-center kommer Industrihydraulik Sweden AB att designa, bygga, installera och testa kompletta rörsystem för hydraulik.

Läs mer

Ergonomisk gasvagn för transport av gasflaskor

2019-02-27 07:50:00

Nya gasvagnen för stålflaskor KM Ergo erbjuder en ergonomisk hantering av gasflaskor som inte sliter på ryggen i onödan. Den smidiga vagnen har luftfyllda däck (Ø 260 mm) och med spännband, flaskhållare och säkerhetskedja sitter flaskan säkert under hela transporten.

Läs mer

Globala leverantören av material och utrustning för tryckerier Flint Group väljer OPTIWAREs OEE-lösning för att optimera produktionen

2019-02-11 15:37:00

Investeringen är en del av Flint Groups strategi för att optimera produktionen i den globala tillverkningsorganisationen. Initialt har Flint Group köpt OPTIWARE OEE för sina 3 fabriker inom Flexible Packaging i Storbritannien, Italien och Frankrike - med potential att rulla ut till flera andra fabriker runt om i världen.

Läs mer