Maintenance Academy

Maintenance Academy är en kunskapsplattform och ett samlingsnamn för de olika aktiviteter som bidrar till kompetensutveckling inom drift och underhåll på Underhållsmässan. Här får du ta del av den senaste forskningen och kunskapen i teorin likväl som i praktiken. Vi erbjuder utbildningar, inspirerande case och seminarier av de ledande experterna i branschen. Delta i digitala workshops på mässgolvet och besök området Smarta Fabriker som visar den industriella digitaliseringen i form av en helautomatiserad producerande fabrik.

Nedan ser du alla kunskapsdelar och aktivitetsområden som gick att ta del av under Underhållsmässan 2018.

Stora Scenen

Stora Scenen får du lyssna på flertalet kostnadsfria programpunkter. Här föreläser våra huvudtalare och mängder av intressanta case presenteras direkt hämtade från olika branscher.

Teknikscenen

Här får du ta del av flertalet kostnadsfria programpunkter. Här föreläser intressanta talare och mängder av case presenteras direkt hämtade från olika branscher.

Maintenance Summit

Maintenance Summit är en ny konferens om driftsäker industriell digitalisering och underhållsmässig upphandling.

Heldag för skyddsombud

UnderhållsmässanIF Metall och NSA i samverkan om personligt skydd och industriell säkerhet. Här lyfts frågeställningar kring arbetsmiljö och säkerhet utifrån rollen som skyddsombud.

Frukostföreläsning

Att prestera på topp – en frukostföreläsning om underhåll och elitidrott. Ta chansen att få ta del av en inspirerande föreläsning med Gunilla Wallengren, en av Sveriges främsta parafriidrottare, om betydelsen av att kunna prestera på topp när det gäller.

Smarta Fabriker

Projektet Smarta Fabriker är en plattform för att skapa kompetens och sprida kunskap om industriell digitalisering. Projektet leds av Göteborgs Tekniska College och tillsammans med 50 företag har 80 studerande från Högskola, Yrkeshögskola, Yrkesvux och Gymnasieskola byggt en demonstrator av en smart fabrik.

Tjejer i industrin

Underhållsmässan arrangerar en nätverksträff i Göteborg för tjejer som funderar på en karriär inom industrin. Inspirerande kvinnliga ledare från näringsliv och akademi medverkar. Syftet är att inspirera främst unga tjejer genom att belysa möjlighet och karriärvägar.

Diplomutbildningar

Tillsammans med några av våra utställare erbjuder vi kostnadsfria diplomutbildningar för besökare på Underhåll 2018 den 13-16 mars. Vänligen notera att det är ett begränsat antal platser och att varje utbildning kräver föranmälan.

Chalmers

Sedan 2016 finns ett utbyte och nära samarbete mellan Chalmers Tekniska Högskola och Underhållsmässan i Göteborg. För Chalmers är Underhållsmässan en viktig arena för att nätverka med industrin, sprida forskningsresultat, demonstrera det senaste inom forskningsvärlden samt informera om projekt och universitetsutbildningar.

Kostnadsfria seminarier med Midroc

Midroc arrangerar flertalet kostnadsfria seminarier i samband med Underhållsmässan. Detta är ett enkelt och kostnadsfritt sätt att få inspiration och ny kunskap.