Realtidsövervakning av svetsfogar vid produktion av plastpåsar på rulle

SealWacs unika sensorer övervakar svetskvaliteten direkt i produktionslinjen vid tillverkningen av plastpåsar. Genom att kontinuerligt scanna svetsfogarna kan man snabbt upptäcka och åtgärda produktionsfel.

Fel i produktionen blir kostsamt
Idag sker manuell kontroll av svetskvaliteten i produktion av plastpåsar på rulle. Den snabba produktionshastigheten gör att en mil plastpåsar kan gå till spillo om det blir fel, vilket blir dyrt.
– Det är normalt med två till tre felprocent i produktionen. Det leder bland annat till logistikproblem då man kanske inte är säker på om de felaktiga påsarna packats eller redan skickats ut till kund. Dessutom så blir det onödigt svinn av material, säger Sören Sandström, vd på SealWacs.

SealWacs lösning
SealWacs lösning larmar omedelbart när brister identifieras i produktionen. Genom att snabbt kunna åtgärda problemet minskar man utredningsarbete, hantering och extra logistik. Om tillverkaren önskar så går det även att automatisera produktionsstopp vid larm.
– Kostnaden för reklamationer på grund av svetsfel minskar radikalt med vår lösning. Vi har fått bra respons från industrin och just nu arbetar vi med tre större plaspåstillverkare.

Investeringen av SealWacs sensor är liten i sammanhanget vid tillverkning av plastpåsar men ger desto större positiv effekt. Avsevärt minskade kassationskostnader innebär väsentligt ökad vinst i produktionen.
– Problemet med 0-produktion reduceras till ett minimum, avslutar Sören Sandström.