Röster från Underhåll

Röster från Underhåll 2018

”När våra produktionssystem blir alltmer automatiserade och komplicerade öppnas fantastiska möjligheter att skapa effektivitet och konkurrenskraft, här i Sverige till exempel. Men då måste ju maskinerna gå, som schweiziska ur! Det är bara ett riktigt bra underhåll som kan få det att hända. Därför tror jag att det nästan viktigaste vi kan göra just nu är att satsa på underhåll. Man får inte se underhåll som en sidoavdelning, utan som en central del av produktionen. Först då kan vi nå de här fantastiska resultaten. Vi måste samla våra krafter och till den här mässan kommer ju alla som är intresserade av underhåll. Då kan vi få ett genomslag, både för teknologin och för att höja underhållets status. Därför tycker jag att Underhållsmässan är en så bra mötesplats.”
Alrik Danielson, koncernchef, SKF – talare på Maintenance Summit

”Årets Underhåll var den bästa på flera år. För oss handlar mässan framförallt om att synas, stärka kundrelationer och att sprida varumärket. Vi har upplevt ett stort intresse för våra produktnyheter inom smörjmedel, men också för mervärden som logistik, närhet till kunderna och leveranssäkerhet.”
Joakim Müller, key account manager, Preem – utställare

”De nya initiativen på Underhållsmässan 2018, inte minst Maintenance Summit, blev en fullträff. Väldigt hög nivå på föreläsarna, väldigt inspirerande. Responsen har varit superbra. Själv hade jag förmånen att få dela ut priset till Årets underhållsledare, som blev Jimmy Öberg på Kopparbergs Bryggerier. Med de framgångsrika resultat man nått inom underhållsorganisationen, med ökad tillgänglighet och ökad effektivitet, blev valet ganska enkelt till slut.”
Torsten Ekström, VD, Riksorganisationen Svenskt Underhåll

”Vårt företag satsar mycket på förebyggande underhåll. Historiskt är vi stora när det gäller mätteknik och sensorer av olika slag. Men på årets mässa har vi visat att vi kan hjälpa kunder att ha koll på sin process genom att koppla upp produkter, ta hand om informationen och visualisera det på ett smidigt sätt. Intresset har varit stort, vi har fått många leads och är väldigt nöjda”.
Jonathan Granung, kundansvarig, IFM Electronic – utställare

”Årets mässa var ett stort steg framåt. Vi har haft fler besökare än för två år sedan, delvis har vi bidragit själva genom att bussa hit kunder som vi haft montervisningar med. Även vår satsning på afterwork – då vi bjuder på mat, dryck och underhållning i montern – har blivit enormt lyckad, med runt 1 200 unika gäster. I år har vi profilerat hälsa, miljö och säkerhet och har märkt ett ökat intresse för våra digitala lösningar.”
Carola Bender, kontorschef, Tools Sverige – utställare

”Alla företag är sårbara för cyberattacker och många har inte tillräcklig digital kompetens för att skydda sig. Det vi sett de senaste åren är att styrkan i DDoS-attackerna blivit exceptionellt stor. För att skydda sig måste man först förstå hotbilden och förbereda sig mot den. Jag tycker det var ett bra tillfälle att tala om det här på Maintenance Summit. Det här är en bransch med ett väldigt stort ansvar för framtidens infrastruktur och när man exponerar många funktioner ut mot internet då blir man också en del av attacksektorn.”
Daniel Akenine, teknikchef, Microsoft Sverige – talare på Maintenance Summit

 … och så här tyckte några besökare på mässgolvet:

Mattias Herlin, maskinspecialist, Skanska:

”En mycket bra mässa med många intressanta utställare, inte minst för vår eftermarknad. Framförallt vill vi hålla oss uppdaterade, i synnerhet när det gäller den nya digitala tekniken.”

Martin Holm, CTO, Aqua Robur Technologies AB:

”Extremt värdefullt att så många företag finns under samma tak. Mycket kontaktknytande.”

 

”Är man intresserad av underhåll så ska man besöka den här mässan.”
Anders Ingvald, Linné Universitetet.
”Välorganiserad mässa med lugn miljö.”
Joakim Simmergren, Tools, Butikssäljare

 

”Varit ett helt underbart besök, knutit många nya
kontakter.”
Magnus Larsson, Underhållstekniker, Göteborgs Ventilservice AB


”Upprepad fullträff.”

Robert Sandin, Uddevalla Kraft AB

 

”Om man är intresserad av underhållsteknik är ett besök på Svenska Mässan ett måste.”
Johan Johansson, Drifttekniker, Region Halland

 

”Komplett och bra mässa för många.”
Mikael Larsson, Mekaniker/skyddsombud, Ovako Sweden

 

”Extremt värdefullt att så många företag finns under
samma tak. Mycket kontaktknytande.”
Martin Holm, CTO, Aqua Robur Technologies AB