Händer på Underhållsmässan

Program Stora scenen

Stora scenen ligger i A-hallen och har fokus på kunskapshöjande seminarier och kundcase med best practice/goda exempel samt panelsamtal från branschen och från berörda industrier. Programmet uppdateras kontinuerligt.

 

Program Teknikscenen

Teknikscenen ligger i D-hallen och har fokus på djupdykningar inom allt från smart maintenance och underhållsteknik till personligt skydd och industriell säkerhet.

Vem vill du träffa på Underhållsmässan?

En nyhet för i år är Underhåll – Matchmaking – en helt ny möjlighet att skapa kontakter när du besöker mässan. Maximera värdet av dagarna på Underhållsmässan genom att använda vårt smarta verktyg för matchmaking – framtaget för att göra det enkelt för köpare och säljare att hitta varandra och en viktig mötesplats för utbyte av idéer och erfarenheter som leder till förbättringar.

Utbildningsaktiviteter på Underhållsmässan

Kunskapsinnehållet på Underhållsmässan blir alltmer omfattande! Utöver programinnehållet på våra öppna scener samt konferensinnehåll under dagarna presenteras olika utbildningsaktiviteter för kompetensutveckling och kunskapsöverföring.

Utbildningarna är erbjuder möjligheter för industriledare, tekniker och underhållsansvariga att utvärdera nya tekniker, implementera vinnande strategier och modernisera sin underhållsprocess.

Production For Future

I samband med Underhåll 2024 på Svenska Mässan bjuder projektet Production for Future (f d Smarta Fabriker) tillsammans med Göteborgs Tekniska College, RISE och Chalmers in studerande från gymnasium, yrkesvux, yrkeshögskola och högskola för en unik möjlighet att lära sig mer om industriell digitalisering.

Student och Karriärsdagar på Underhållsmässan

En spännande nyhet väntar på dig inför Underhållsmässan 2024. I samband med mässan arrangerar vi två Student- & Karriärsdagar den 14–15 mars. Den 14 mars riktas programmet gentemot personer som genomgått sina utbildningar och/eller redan är yrkesverksamma. Den 15 mars riktas programmet gentemot studenter. Vid respektive tillfälle erbjuds under 30 minuter en god introduktion till branschen.

 

Plats: Student- och karriärscenen, E-hallen

Additive Intelligence 4.0: Tech talks

12 – 13 mars, kl. 09:00 – 17:00
Delta i inspirerande Tech Talks på en dedikerad scen på Underhållsmässan. Tech Talk-scenen erbjuder en mångsidig samling av inspiration, kunskap och erfarenheter inom design för additiv tillverkning (3D-utskrift). Presentationerna kommer att omfatta olika tekniker, material och tillämpningar, särskilt med fokus på underhåll och industriella miljöer. Deltagarna får även möjlighet att interagera med fysiska utskrivna komponenter, delta i diskussioner med experter från RISE och andra företag samt utforska de senaste framstegen inom området.

Branschens viktigaste priser delas ut av Svenskt Underhåll på Underhållsmässan

  • Årets Underhållsleverantör
  • Maintenance Champions League
  • Årets Underhållsledare
  • Årets Examensarbete

Podcasten ”Beyond Tomorrow” live-sänder under hela mässan

I samarbete med Plantvision kommer deras podcast, “Beyond tomorrow”, att live-sända från mässan alla fyra dagar med spännande innehåll. Lyssna till experternas diskussioner och debatter i ämnen så som Predikativt underhåll, Anläggningsdokumentation, Digitala tvillingar och AI, för att nämna några. Tillsammans kommer de att ta Underhåll(ning) till nya höjder där du som besökare kommer att kunna ta del av viktig kunskap, nya insikter och bransch-spaningar.

TankeSmedjan Hållbar produktion

Besök Sustanability Circles montrar A02:56 och A02:60. Här kommer du kunna prova på och uppleva, vad industrin måste göra för att nå en mer Hållbar Produktion. Testa datadrivet beslutsfattande m h a AI, känna på kraften i visualisering med hjälp av VR, prova att samla information, remote, genom att flyga en drönare och automatisera och programmera en cobot.

"Kom och jobba hos oss!" – Rekryteringspitchar på Underhållsmässan

Behovet av personal med kompetens inom underhållsteknik och smart maintenance är enormt! Det är en stor utmaning för alla inom branschen att hitta rätt personer att rekrytera.

På Underhållsmässan den 14:e och 15:e mars erbjuds en kostnadsfri möjlighet för alla utställare och samarbetspartners att under tre minuter pitcha sin organisation och sitt erbjudande i samband med Student och Karriärsdagarna.

Välkommen till Industrial Tech Startup Arena

Industrial Tech Startup Arena är samlingsplatsen för innovationer och nya idéer inom underhåll och additiv tillverkning. Här samlas innovationsbolag och start-ups på ett och samma ställe.

På Innovationsarenan samlas nya idéer och produkter – ett måste att besöka för dig som vill följa med i utvecklingen inom underhållsområdet. Här kan du knyta kontakter med utställare, branschexperter och andra likasinnade besökare i en atmosfär präglad av vision och innovation.

After Work med Underhållsmässan

Mingla med Underhållsmässan i hjärtat av Gothia Towers, i lobbybaren Twentyfourseven (vid Tower 3). Vi erbjuder fina priser i baren och DJ underhåller måndag till torsdag fram till kl. 21.00.

11 – 14 mars, kl. 17.00-21.00
(AW priser i baren 17.00-19.00)

**AW-priserna i baren gäller för förköpta kuponger eller uppvisande av Underhållsmässan badge (gäller både utställare och besökare)**

Välkommen till branschmingel

13 mars kl. 18.00 – 23.00 på Restaurang Corner
(entréplan Svenska Mässan Gothia Towers)

 

Vi dukar upp en trevlig mingelbuffé tillsammans med dryck, kaffe och 40-årsjubileumstårta, njuter av underhållning med pianist och sång. Efter middagen sitter du kvar vid bordet eller så minglar du vidare ut i baren.

 

Begränsat antal biljetter, endast förköp.