Tjejer i industrin

Den 13:e mars 2018 arrangerade Underhållsmässan en nätverksträff och paneldiskussion i syfte att inspirera fler unga kvinnor att överväga en karriär inom industrin. Kvinnliga ledare från näringsliv och akademi medverkade.

Panelen inledde med att ge sin bild av trender och tendenser. Därefter följde ett samtal kring hur det är att vara kvinna och arbeta inom industrin, efterfrågad kompetens och spännande nysatsningar. Det blev högt och lågt kring fördomar, hur man skapar förändring, digitaliseringens möjligheter till nya yrkesroller, trender inom yrkesval och statistik från utbildningsområdet med mera.

Jessica Cederberg WodmarModerator var Jessica Cederberg Wodmar, Hållbarhetscoach och kommunikationsexpert. Hon leder Veckans Affärers Hållbarhetspodd och är 2017 & 2016 utnämnd till en av ”101 Hållbarhetsmäktigast i Sverige” samt 2016 ”Näringslivets 150 superkommunikatörer”. Jessica är författare till böckerna ”Hyfsat Hållbar” 2014 och ”Klimatkoden” 2009 och har dessutom tilldelats utmärkelsen “Årets Inspiratör 2010″ av tidningen leva!

 

Tjejer i industrin arrangerades tillsammans med Easy-Laser.
Easy-Laser

 

Medverkande 2018

Chalmers

Åsa Fast-Berglund

Docent och leder forskargrupp inom människa och automation

SKF

Victoria Van Camp

President, Technology, Business and Product Development

GTC

Ewa Ekman

Rektor

Pink Programming

Sofie Andreasson

Programmerare och kommunikatör

Vice President Research & Techno

Helene Niklasson

Volvo Group Trucks Technology