Konferensen för beslutsfattare inom underhållsutveckling

alrik-danielsson-underhallsmassan-2018Den 10 – 11 mars 2020 arrangeras Maintenance Summit, tungviktskonferensen för företagsledning och beslutsfattare inom underhållsutveckling. Årets underrubrik är ”Innovation och digitalisering för ökad driftsäkerhet” och ska följa upp succén från 2018 då konferensen hade premiär och erbjöd ett fullmatat program med keynote speakers, studiebesök och mingelmiddag.

Bakom arrangemanget står Underhållsmässan och Riksorganisationen Svenskt Underhåll. Vi tog pulsen på Anna Jarnö, Business Manager för Underhållsmässan, och Torsten Ekström, vd för Svenskt Underhåll, som inom kort publicerar det kommande programmet.

Ni utgör ju stommen i programrådet bakom Maintenance Summit, konferensen som arrangeras parallellt med Underhållsmässan. Hur har era tankar gått för kommande programmet och finns det något ni kan berätta redan nu?

– Det känns spännande att kunna presentera ett framåtlutat program med fokus på framtidens smarta underhåll där internationellt erkända talare presenterar sin bild av innovation och digitalisering, berättar Torsten. Vi har bland andra med Terrence O´Hanlon från USA som kommer att tala om Reliability Leadership and Digitalization.

Under den andra dagen handlar det om hållbarhet, vilket är ett annat mycket viktigt område som det pratas alt oftare om, fortsätter Torsten. Underhållets roll är väsentlig för att öka hållbarheten inom svensk industri och infrastruktur. Här får vi ta del av de allra främsta inom området, däribland Staffan Söderberg, som länge har arbetat globalt med hållbarhet.

Konferensen hade ju premiär 2018. Hur kommer det sig att den arrangeras parallellt med Underhållsmässan?

– Syftet med konferensen är att lyfta fram brännande utvecklingsfrågor, berättar Anna Jarnö. Som en effekt av digitaliseringen och Industri 4.0 har möjligheterna att arbeta prediktivt med underhållsrelaterade insatser förbättrats enormt, vilket såklart får konsekvenser när det gäller exempelvis investeringar. För företagsledare och beslutsfattare inom industrin handlar det om att anpassa verksamheten efter nya förutsättningar, för att vara fortsatt konkurrenskraftiga.

Här fyller konferensen och Underhållsmässan en viktig funktion. Vinsterna är enorma när personer inom ledande befattning får chans att träffas och diskutera gemensamma frågeställningar och utmaningar inom exempelvis digitalisering och ledarskap, avslutar Anna.

Mer information om Maintenance Summit och Underhållsmässan finns löpande på underhall.se.