Underhållsmässan 2020 har stängt

Smarta-Fabriker

Två dagar för tidigt fick Underhållsmässan i Göteborg stänga på grund av Coronaviruset och regeringens förbud mot sammankomster med fler än 500 personer.

– Visst har både förberedelserna och själva mässan präglats av Coronaviruset. Vi har haft färre besökare och ett 30-tal utställare kunde inte delta som planerat. Men vi har också sett att situationen har öppnat upp för många bra samtal och vi har kunnat genomföra delar av programmet med hjälp av digital teknik och föredragshållare på länk, säger Anna Jarnö, Business Manager för Underhåll 2020.

Regeringsbeslut om offentliga tillställningar

På onsdagskvällen tvingades Underhållsmässan meddela utställare och besökare att mässan måste stänga två dagar för tidigt, efter regeringens beslut om förbud mot offentliga tillställningar.

– Vi hann genomföra en del av Underhållsmässan, vilket ändå känns bra. Vi har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer hela tiden och när beskedet väl kom var det självklart för oss att avbryta mässan, säger Anna Jarnö.

Trots förutsättningarna kan Anna Jarnö konstatera att det hann genomföras både bra och viktiga affärsmöten.

– Det vi lyckades med under de två dagarna mässan höll öppet var besökare och utställare nöjda med och flera utställarna har vittnat om att de hade mer tid än vanligt för sina besökare och för varandra, säger hon.

Just stödet från utställarna har varit stort och flera har redan bokat upp sig för mässan 2022. En av dem är Easy-Laser:

– Allt som vi hade gjort i förberedelser i år var helt rätt och Underhållsmässan hade en mer internationell prägel, vilket vi uppskattade. Och så hände detta som ingen kunde styra över, vilket förstås var jättetråkigt. Vi var ändå positivt överraskade över hur mycket besökare det var under onsdagen och nu är vi sugna på att göra revansch när vi kommer tillbaka 2022, säger Mikael Terner, COO på Easy-Laser.

Reserestriktioner med anledning av Coronavirus

Av drygt 350 utställare, bokade ett 30-tal av sig innan mässan öppnade eller ställde upp med obemannade montrar, då de utställande företagen infört egna reserestriktioner med anledning av coronaviruset. Besökarmässigt blev det ett tapp på cirka 60 procent jämfört med förra mässan.

– I måndags märkte vi även att vissa föreläsare inte kunde komma som planerat. Det gick i de flesta fall att lösa genom att sända över länk med publiken på plats, som kunde ställa frågor och kommentera direkt över nätet. En ny möjlighet som fungerade över förväntan, säger Anna Jarnö.

På Underhållsmässan, som genomfördes i ett extraordinärt läge, deltog cirka 350 utställare och organisationer. Mötesplatsen samlade under två dagar ca 2300 besökare.

Vi tackar samtliga deltagare och ser fram emot att välkomna besökare, utställare och samarbetspartners tillbaka den 15-18 mars 2022.

För mer information kontakta:
Anna Jarnö, Business Manager för Underhållsmässan på Svenska Mässan Gothia Towers
Telefon: 031-708 80 85.
E-post: anna.jarno@svenskamassan.se


Underhållsmässan är Europas största branschöverskridande mötesplats med fokus på drift- och underhållsverksamhet. Genom att lyfta branschens viktigaste frågeställningar bidrar mötesplatsen till ökad förståelse för hur rätt utfört underhåll bidrar till stora lönsamhetsförbättringar, oavsett om det handlar om industri eller offentlig verksamhet. 350 företag och organisationer ställer ut och fackmässan besöks av cirka 10 000 personer.

Läs mer om Underhållsmässan här »