Belysningslösningar för effektivare underhåll

Glamox är en ledande leverantör av belysningslösningar som på mässan kommer att visa vad deras lösningar kan hjälpa till med inom underhållsområdet.

– Våra belysningslösningar bidrar till att skapa en upplevelse av bekväm, flexibel och stimulerande arbetsmiljö, ökad effektivitet och prestanda samtidigt som vi tar hand om individens behov. Vi erbjuder ett komplett produktsortiment för skolor, sjukvårdsinrättningar, kommersiella och industriella byggnader, detaljhandel, hotell och restauranger, säger Christina Hobbs, marknadsansvarig på Glamox.

GlamoxGlamox grundades år 1947 av den norske civilingenjören, forskaren och uppfinnaren Birger Hatlebakk. Koncernen utvecklar, testar och producerar belysningslösningar och har nu produktion och montering på fabriker i Norge, Sverige och Estland. För närvarande har koncernen cirka 1 300 anställda.

– Vårt sortiment är för offentliga miljöer i första hand. Vi har fyra olika fokusområden: skola, kontor, industri och sjuk-hälsovård. Produkterna är baserade på den senaste tekniken och expertisen samt generationer av erfarenhet.

Utveckling inom området

Digitaliseringen medför nya möjligheter med Internet of Things (IoT) och utvecklingen inom området gör bland annat att det går att styra ljus med appar och GPS allokering.

– Även att skapa internet via ljus där internetsignaler har svårt att nå, exempel större köpcentrum, garage, båtar med mera. Det sker också en fortsatt ”ledifiering” med övergång från traditionella ljuskällor till LED dioder, vilket resulterar i längre livslängder på armaturer.

Fokus på mässan

Glamox kommer på mässan att fokusera på snabba installationer, byten av driftdon för nytt ljus på exempelvis ledplattor och ledkit för MIR, som är ett utbyteskit för att gå från traditionella ljuskällor till LED.

– I montern kommer vi bland annat visa ledplattor, MIR och garagearmaturer med snabbkoppling. Vi kommer på Underhållsmässan också att förmedla hur man kan använda Glamox för enklare och effektivare underhåll på fastigheter och ser fram emot att knyta många nya kontakter som arbetar med underhåll, avslutar Daniel Roed, Key Account Manager på Glamox.