Viktlös hantering på Underhållsmässan


Med kundens objekt och hanteringsproblematik som utgångspunkt, utvecklar, konstruerar och tillverkar Movomech AB en optimal hanteringslösning genom en kombination av standardprodukter och standardiserade eller kundanpassade gripdon.

Movomech AB grundades 1986 och är en komplett leverantör av ergonomisk lyft- och materialhanteringsutrustning. Företaget utvecklar skensystem i aluminium, kranar, avancerade industriella manipulatorer, pneumatiska linlyftare, kättingtelfrar och gripverktyg. Alla produkter utvecklas och tillverkas lokalt i Kristianstad.

Egenutvecklade skensystemet Mechrail är ryggraden i många materialhanteringssystem. Utifrån ett skensystem som är skräddarsytt för den specifika lokalen skapas en komplett hanteringslösning med lyftmanipulatorer och gripverktyg.
– Bland våra mest efterfrågade lyftmanipulatorer finns den momentupptagande universallyftaren Mechlift Pro både i en elektrisk och en pneumatisk version – båda mycket mångsidiga och smidiga att använda, säger Karin Domeij, marknadsansvarig på Movomech AB.

Virtuella simuleringar
Movomech AB ser och följer den digitala utvecklingen inom industrin.
– En aspekt av digitalisering som sedan länge påverkat oss under de tidiga faserna inom projekten, är trenden att många företag går ifrån fysiska prototyper till att använda endast CAD-modeller av detaljer, transportställ och så vidare. Det ställer höga krav på oss som leverantör att hålla oss uppdaterade inom det senaste inom CAD-modellering och ha kunskap och verktyg för att utföra virtuella simuleringar och utvärderingar av hanteringslösningar innan de existerar fysiskt.

Ergonomisk lyft- och materialhantering
Movomech AB siktar på att få träffa och diskutera projekt med många av sina existerande kunder på Underhållsmässan men vill även möta nya företag som inte fått chansen att prova på deras hanteringslösningar tidigare.
– Vi vill gärna att man utmanar oss och frågar oss om typiskt ”svåra” hanteringar. Med 30 år i branschen har vi stött på det mesta, och vi har ett gediget erfarenhetsbibliotek med hanteringslösningar som vi utvecklat inom vitt skilda branscher. I vår monter kommer bland annat våra stora produkter som Mechrail, Mechline Pro, Mechlift Pro att finnas på plats att känna på och uppleva viktlös hantering med. Välkommen!

Fakta
Movomech AB grundades 1986 och är en komplett leverantör av ergonomisk lyft- och materialhanteringsutrustning. Företaget utvecklar skensystem i aluminium, kranar, avancerade industriella manipulatorer, pneumatiska linlyftare, kättingtelfrar och gripverktyg. Alla produkter utvecklas och tillverkas lokalt i Kristianstad.

Träffa Movomech i monter B10:42 på Underhållsmässan den 13-16 mars.
Hämta ut din kostnadsfria entrébiljett här >>