Daniel Gustavsson, Volvo Cars: "Vi ser fram emot Underhållsmässan"

Daniel-Gustavsson_Volvo-CarsVolvo Cars engagerar sig i Underhållsmässan 2024 och riktar ljuset på de behov man ser.
– Mässan betyder mycket för hela vårt team. Framförallt ser vi fram emot en lärande mässa, relevant för alla som jobbar med underhåll, säger Daniel Gustavsson, underhållschef på Volvo Cars.

Underhållsmässan 2024, som går 12-15 mars på Svenska Mässan i Göteborg, blir inte bara en produktmässa. Fokus ligger på underhållets roll för en konkurrenskraftig och hållbar industri, vilket inte minst kommer att speglas i det omfattande konferensprogrammet.

En mässa för hela teamet

Volvo Cars har varit en viktig diskussionspartner i planeringen.
– Alltsedan förra Underhållsmässan har vi haft ett nära samarbete och kreativ dialog kring programmet och utbudet på mässan, säger Daniel Gustavsson, underhållsteknisk chef på Volvo Cars.

– För oss är Underhållsmässan en viktig mötesplats. Särskilt viktigt, ur vår synvinkel, är att den ska vara lika relevant för ledare inom underhåll som för ingenjörer och underhållstekniker. Då blir mässan en ännu viktigare mötesplats för alla roller som är knutna till verksamhetsområdet.

Fokus på kompetens

Nästa år engagerar sig Volvo Cars på flera sätt i Underhållsmässan.
– Jag medverkar själv i konferensprogrammet, där jag tar upp det ständiga utvecklandet av medarbetare, kompetensutveckling och vikten av strategiskt underhåll för att stärka svensk industris konkurrenskraft, berättar Daniel.

– Vi behöver attrahera kompetens och undersöker just nu formerna för hur vi, eventuellt tillsammans med samarbetspartners, kan synas på mässan.
Han ser fram emot en lärande mässa och understryker vikten av att hålla sina medarbetare uppdaterade i aktuella underhållsfrågor.

– Vad vi framförallt ser fram emot är att kunna ha en strategisk dialog, att diskutera vikten av strategiskt underhåll och hur det kan bedrivas. Och om hur vi kan samverka kring kompetensutveckling.

– Samtidigt är det förstås jätteintressant för våra medarbetare att gå runt och titta på olika produktnyheter och lösningar bland utställarna.

Stor besökargrupp

Räkna med en hel del besökare från Volvo Cars på Underhållsmässan 2024:
– Eftersom vi är en ganska stor underhållsorganisation brukar vi vara många som besöker Underhållsmässan. Även andra medarbetare från Volvo Cars besöker mässan. Vi sluter upp även nästa år, helt klart!