Underhållsmässan

Mötesplatsen för framtidens hållbara underhåll och industriell säkerhet

Underhållsmässan är navet för dagens och morgondagens underhåll och norra Europas ledande mötesplats för driftsäkerhets- och underhållsfrågor. Ett branschöverskridande forum där tekniker och beslutsfattare inom alla led av underhållskedjan möter framtidens teknik och tar del av varandras erfarenheter. Arenan för morgondagens lösningar kring underhållets roll i att möjliggöra för ökad hållbarhet och grön omställning, effektivisering, digitalisering, industriell säkerhet och mycket annat. Ett viktigt forum även för kompetensutveckling och kompetensförsörjning Mötesplatsen är branschöverskridande men har sin tyngd inom industrin. Möt runt 300 utställare och upp emot 10 000 besökare från en rad olika branscher.


Med fokus på branschens viktigaste frågeställningar bidrar mötesplatsen till ökad förståelse för hur rätt utfört underhåll bidrar till stora lönsamhetsförbättringar, oavsett om det handlar om industri eller offentlig verksamhet.

mässa-ikon

Nätverka
På Underhåll möter du tusentals nyckelpersoner på en och samma plats från flera olika branscher och inriktningar. Här knyter du kontakter, gör affärer och inspireras till nya idéer

keynote-ikon

Omfattande Scenprogram
Inspireras och lär av de bästa inom branschen. Ta del av case och erfarenheter från andra som haft samma utmaningar från mässans öppna scener.

ikon-konferens

Student- och Karriärsdagar
Var med och träffa morgondagens talanger! I samband med Underhållsmässan arrangeras två student- och karriärsdagar.

utst-ikon

Mässa
Upplev Europas ledande fackmässa inom drift och underhåll. Träffa runt 300 utställare och nätverka bland tusentals besökare.

 

ikon-konferens

Konferenser
Ta del av ett spännande konferensprogram under Underhållsmässan som berör frågor om underhållsstrategi, personligt skydd samt ny teknik.

ikon-mingel

Kvällsarrangemang
Ta med en kollega du känner och lär känna en du aldrig sett förr. Underhållsmässans branschkväll är alltid en fartfylld upplevelse.

Torleif Cumléus

Swedol

”En fantastisk mässa! Vi har haft ett jättelikt tryck i montern och fått ett antal hundra leads.."

Jill Eriksson

Momentum Industrial

”För oss är det personliga mötet med alla våra kunder, från Kiruna till Malmö, ovärderligt..."

David Wallgren

Ragn-Sells Treatment

“Det var intensiva dagar med hög energi och efterlängtade fysiska affärsmöten. Att träffa nya kontakter samt se nya..

Fler citat

från Underhåll

Kompetensöverföring

Här tar underhållsbranschen nästa steg

Underhållsmässans kunskapsprogram är speciellt designade för att hjälpa industriledare, tekniker och underhållsansvariga att utvärdera nya tekniker, implementera vinnande strategier och modernisera sin underhållsprocess. Hit kommer dina kunder för att skapa rätt förutsättningar inför nästa kritiska beslut. Underhållsmässan har under flera år utvecklat sitt utbildningsprogram och det finns en bred palett av möjligheter för mässans alla besökare.

Syddsombudsdagarna

Arrangeras parallellt med Underhållsmässan

Skyddsombudsdagarna är ett kostnadsfritt seminarium för skyddsombud, främst inom industrin. Arrangörer är Undershållsmässan i samverkan med IF Metall, Dagens Arbete, Nordic Safety Association och Sigtunastiftelsen. Med fokus på hälsa och den goda arbetsmiljön samlas branschens aktörer för att under två halvdagar lyfta frågeställningar kring arbetsmiljöarbete och säkerhetskultur.

Euromaintenance 2026

Europas huvudkonferens om underhåll

Euromaintenance 2026 kommer att äga rum från den 10 till 11 mars 2026 på Svenska Mässan i Göteborg parallellt med Underhållsmässan. European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS) organiserar denna kongress vartannat år runt om i Europa. Denna gång i samarbete med Riksorganisationen Svenskt Underhåll, SVUH, och parallellt med Underhållsmässan, Europas ledande underhållsmässa och konferens. En plats för att upptäcka de senaste trenderna, de mest aktuella frågorna inom området, och för att diskutera dessa med de mest kvalificerade yrkesverksamma på kontinenten.

Additive intellgence 4.0

Den femte upplagan av konferensen Additive Intelligence 4.0 intar Underhållsmässan den 10-11 mars 2026. Evenemanget arrangeras av Applikationscenter för additiv tillverkning hos RISE, i nära samarbete med Underhållsmässan och en rad samarbetsparter inom additiv tillverkning. Additive Intelligence 4.0 är en unik arena och nationell samlingspunkt för alla som vill utforska och dra nytta av potentialen inom additiv tillverkning.