Underhållsmässan erbjuder en lång rad aktiviteter för kompetensutveckling och kunskapsöverföring. Lyssna till de ledande experterna i branschen genom inspirerande case, seminarier och konferenser. Delta i digitala workshops på mässgolvet eller besök Smarta Fabriker som visar upp och realiserar den industriella digitaliseringen i form av en helautomatiserad producerande fabrik.

maintenance-academy

 

Under samlingsnamnet Maintannce Academy presenteras alla aktiviteter som bidrar till kompetensutveckling och kunskapsöverföring – Håll utkik efter symbolen!

Öppna seminariescener

maintenance-academyLyssna till det ledande experterna i branschen och ta del av den senaste forskningen och kunskapen. Seminarierna är kostnadsfria och öppet för alla besökare på Underhållsmässan.

Maintenance Summit

maintenance-academyTungviktskonferensen för underhållschefer, företagsledning och beslutsfattare med fokus på digitalisering för ökad driftsäkerhet och hållbart underhåll.

Skyddsombudsdagarna

maintenance-academyÖppet seminarium för skyddsombud inom industrin för att lyfta frågor kring arbetsmiljöarbete och säkerhetskultur.

Lunchseminarier på Teknikscenen

maintenance-academy

På det dagliga lunchseminariet berättar dagens värdföretag om hur de arbetar med personligt skydd.
De 40 första åhörarna bjuds på en lunchpåse med wrap, dricka och frukt. Välkomna!

Attraktiv industri – framtidens kompetensförsörjning

maintenance-academy

Det finns idag stora utmaningar kopplade till digitalisering och hållbarhet. En av dessa utmaningar är kompetensutveckling. Under temat Attraktiv industri arrangeras dagliga seminarier och panelsamtal. Attraktiv industri är ett samarbete mellan Underhållsmässan, Rise och näringslivet.

Smarta Fabriker

Upptäck morgondagens fabriker. Smarta Fabriker visar och realiserar den industriella digitaliseringen i form av en helautomatiserad producerande fabrik. Projektet leds av Göteborgs Tekniska College och tillsammans med 50 företag har 80 studerande från Högskola, Yrkeshögskola, Yrkesvux och Gymnasieskola byggt en demonstrator av en smart fabrik.

Startup Pavilion

I A-hallens Startup Pavilion har vi samlat ett tiotal Startupföretag inom IoT och digitalisering. Här kan du uppdatera dig om den senaste utvecklingen inom området och hitta inspiration till nya lösningar.

Attrahera flera!

– Hur man skapar den åtråvärda arbetsplatsen för både kvinnor och män

12 mars, kl. 16.00-17.00, Stora Scenen

Välkommen till en interaktiv workshop under temat Attraktiv Industri tillsammans med RISE och nätverken Kvinnan i leverantörsindustrin och NKDF!

Workshop - SKF

Nya affärsmodeller med gemensamma mål skapar ökad konkurrenskraft
10 mars, kl. 12.00 – Lokal R17-18

Workshop with Easy Laser and Terrence O'Hanlon

If you, like us, are interested in how digitalization and leadership can be used to advance reliability and asset management, then you should join this workshop. You will have the opportunity to discuss challenges and solutions together with peers.

Förnya din fabriks underhåll med smart maintenance

13 mars kl. 09:15 – 11.00 – Lokal R17-18

Chalmers tillsammans med Underhållsmässan och  partners i SMASh-projektet anordnar ett seminarium där man  presenterar resultaten från forskningsprojektet som utvecklat en tydlig och direkt tillämpbar beskrivning av Smart Maintenance samt ett världsunikt benchmarking-verktyg (SMASh) redo att användas i svenska fabriker.

Missa inte årets branschkväll

Onsdag 11 mars kl. 18.00 slår vi upp dörrarna till Restaurang Ristoria, entréplan på Gothia Towers. En kväll fullspäckad med mingel, underhållning magi och pianobar.

*Begränsat antal biljetter och endast förköp gäller.

Aftrer Work - Mingla med branschen hela veckan

Avsluta mässdagen med att bjuda med dina kollegor och kunder på AW. Varje dag erbjuder vi AW-priser i baren på Twentyfourseven i hjärtat av Gothia Towers. Vår DJ höjer stämningen tisdag–torsdag 17:00–21:00.

Utställare

Träffa branschens viktigaste aktörer – över 330 utställare på plats!