Smart maintenance means knowing what happens next

Varmt välkomna till Europas största fackmässa inom drift och underhåll. Vi ses den 10-13 mars 2020!

Maintenance Summit

Maintenance Summit är en ny konferens om driftsäker industriell digitalisering och underhållsmässig upphandling. Konferensen arrangerades i Göteborg den 13-14 mars parallellt med Underhållsmässan.

Tjejer i industrin

Den 13:e mars arrangerade Underhållsmässan en nätverksträff och paneldiskussion i syfte att inspirera fler unga kvinnor att överväga en karriär inom industrin. Kvinnliga ledare från näringsliv och akademi medverkade.

Smarta lösningar för ett kostnadseffektivare underhåll

Mötesplatsen är branschöverskridande men har sin tyngd inom industrin. Över 330 företag ställde ut på Underhåll 2018 och över 11 000 besökare från en rad olika branscher kom till mässan.

Underhållsmässan är mötesplatsen för alla som söker efter smarta lösningar för ett kostnadseffektivare underhåll. Med fokus på branschens viktigaste frågeställningar bidrar mässan till ökad förståelse för hur rätt utfört underhåll bidrar till stora lönsamhetsförbättringar, oavsett om det handlar om industri eller offentlig verksamhet.

Framtidens underhåll i smarta fabriker
Industrin digitaliseras och blir allt smartare! Uppkopplade maskiner genererar stora mängder data som kan användas till att planera underhållet på ett effektivare sätt. På så sätt sparas pengar, arbete och miljö. Men hur går det till och hur har andra gjort? Detta tog vi fasta på när vi planerade program och aktiviteter inom följande områden till mässan 2018:

  • Produktivitet
  • Digitalisering
  • Hållbart underhåll
  • Industriell säkerhet
  • Additiv tillverkning

Varmt välkommen till Underhållsmässan den 10-13 mars 2020!

Några av talarna på Underhållsmässan 2018

SKF

Victoria van Camp

President, Technology, Business and Product Development

Forskare

Dr. Ashkan Fardos

Rådgivare digitalisering

Scania

Kees Luttik

Head of Global SPS Office, Production & Logistics

SKF

Alrik Danielsson

CEO

Läs årets mässtidning

Att engagemanget för underhållsfrågor är större än någonsin avspeglades på årets mässa som samlade över 330 utställare på närmare 9000 kvadratmeter. Därmed har mässan nästan fördubblats sedan 2010.

Senaste nytt från Underhåll

Inga resultat

Chalmers efterlyser testpiloter till Smart Maintenance Assessment

06 november / 2018

Smart Maintenance Assessment (SMASh) är ett forskningsprojekt som finansieras av Vinnova och Produktion 2030 och syftar till att utveckla ett verktyg som mäter Smart Maintenance i svenska industriföretag. Verktyget genomgår flera steg av validering, och inom kort ska projektet genomföra ett pilot-test av verktyget på ett antal svenska fabriker för att utvärdera dess statistiska mätegenskaper. Jon...

Läs vidare

Underhållsmässan satsar på skyddsombuden

06 november / 2018

Skyddsombuden har det tufft. Pressade av arbetsgivare, ofta ifrågasatta av arbetskamrater. Samtidigt jagade av den skrämmande olycksstatistiken: ett 50-tal människor dör av arbetsrelaterade skador. Varje år. – Skyddsombuden behöver verkligen en arena där de kan få hjälp och stöd, säger Helle Klein, chefredaktör på Dagens Arbete, partner till Skyddsombudsdagen på Underhållsmässan 2020. Skyddsom...

Läs vidare

På Underhållsdagarna 2018: Mot ett underhåll med full kontroll

06 november / 2018

Årets Underhållsledare 2018, Jimmy Öberg, teknisk chef på Kopparbergs Bryggeri, belyser vikten av ett bra ledarskap för att uppnå ett ökat resultat. - Med givna mål har vi utvecklat en underhållsstrategi som har omvandlats till praktiska arbetsmetoder och förbättringsaktiviteter med fokus på tillgängligheten i våra anläggningar, berättar Jimmy. Som en del av uppföljningen används nyckeltal som...

Läs vidare

Vad är er utmaning?

Tipsa oss om just era största utmaningar! Det kanske även finns företag eller personer ni gärna skulle lyssna till på mässan? Skicka ett mail till tipsa@underhall.se så hör vi av oss.

MARCUS GALLIANDO-MARCHIANDO

Wellspect

"Här finns extremt mycket att hämta. Jag brukar uppmana min personal att gå på mässan som en form av kompetenshöjning"

MALIN GARP

Hydac

”Årets mässa var den klart bästa! Underhåll är ett av vårt viktigaste exponeringstillfällen. Vi fick ett 80-tal nya,...

THOMAS GRÖNLUND

Jernbro

”Vi upplevde ett trendbrott på årets mässa, vi har haft betydligt fler besökare än tidigare. En bra mix av både beslu...

Fler citat

från Underhåll


Samarbetspartners:

          nsa logo

                if metall logo

 

Mediapartners:

          Svensk Verkstad logo                dagens arbete logo      bransch logoLogo Automation Verkstadstidningen

Logo Nordiska Projekt